Wij zijn gespecialiseerd in het maken van tahin (sesampasta). Wij zijn gevestigd in Zoetermeer en zijn sinds dit jaar actief. Er zijn twee soorten tahin, een dikke vorm en een vloeibare vorm, wij produceren de vloeibare vorm.

 

 

 

Over tahin

Tahin is een pasta gemaakt van geroosterd sesamzaad. Sesamzaad is een supergezond zaad, het zit boordevol vitamines en mineralen, deze zitten dus ook in je sesampasta. De belangrijkste vitaminen die in sesam zitten zijn de B-vitamines waaronder ook foliumzuur (vitamine B 11). Niet iedereen krijgt voldoende foliumzuur binnen terwijl het wel belangrijk is voor de groei en het goed functioneren van diverse functies in ons lichaam. Daarnaast helpt het ook mee met de aanmaak voor witte en rode bloedcellen. Dit is dan ook extra belangrijk voor een zwangere vrouw en het kindje. Ook zitten er veel vezels en eiwitten in sesampasta. Daarnaast zijn de gezonde vetten en vezels goed voor de stoelgang en dragen de eiwitten bij aan instandhouding en spieropbouw.

Lekker én gezond

Behalve dat tahin plantaardig en zuivelvrij is, vind je ook ontzettend veel goede voedingsstoffen in deze sesampasta. Bijvoorbeeld mangaan, calcium, magnesium, ijzer, zink en selenium. Daarnaast is deze pasta laag in natrium. Tahin heeft belangrijke voedingswaarden en heeft een heerlijke zoete smaak.

 

Veelzijdigheid

Tahin is niet alleen een goede vervanging van notenboters, te gebruiken als broodbeleg of te gebruiken in humus. Je kunt het op ontzettend veel manieren gebruiken en toevoegen aan diverse gerechten bijvoorbeeld als basis voor een goede saus, of toegevoegd aan een gezonde smoothie.

 

 

 

 

Google translate