Tahin is gezond

 

 

Tahin, dat nuttige mineralen zoals koper en mangaan bevat, is ook een bron van aminozuren. Bevat Omega 3 en 6-vetzuren tahin is een van de bronnen van plantaardige eiwitten. Tahin bevat weinig verzadigd vet en het suikergehalte is erg laag. De calcium houdende tahin bevat ook vitamine B. Tahin met essentiële vetzuren is ook zeer gunstig voor de gezondheid van huid en haar.

 • Rijk aan antioxidanten: Tahin bevat antioxidanten, lignanen genaamd, die schade door vrije radicalen in uw lichaam helpen voorkomen en het risico op ziekte verminderen Vrije radicalen zijn onstabiele verbindingen. Wanneer ze in hoge concentraties in uw lichaam worden aangetroffen, kunnen ze weefsels beschadigen en bijdragen aan de ontwikkeling van ziekten zoals diabetes type 2, hartaandoeningen en sommige vormen van kanker. Tahin is bijzonder rijk aan lignan-sesam, een stof die in sommige buis- en dierstudies een veelbelovend antioxidantpotentieel vertoont. Het kan bijvoorbeeld uw risico op kanker verminderen en uw lever beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 • KALIUM EN IJZER: Voedingsdeskundigen zeggen dat zelfgemaakte tahin ‘lever detox’ biedt. Tahin bevat methionine, wat erg belangrijk is voor lever detox. Bevat veel fosfor, lecithine, magnesium, kalium en ijzer. Het is een van de rijkste voedingsmiddelen op het gebied van calcium. Vitamine E is rijk aan B1, B2, B3, B5 en B15-vitamines. Versnelt een gezonde celgroei. Elimineert bloedarmoede. Bevat 20 procent eiwit. Deze hoeveelheid is groter dan het eiwit dat in veel fruit voorkomt. Dankzij het hoge gehalte aan alkalische mineralen, wordt het gemakkelijk verteerd en versnelt dit gewichtsverlies.
 • Versterkt de hersenen: Tahin gemaakt van sesam beschermt de menselijke hersencellen en het zenuwstelsel. Met deze functie voorkomt het ook de ziekte van Alzheimer.
 • De lever beschermen: Tahin beschermt de levers tegen allerlei soorten schade. Het zorgt ervoor dat alle gifstoffen in het lichaam worden verdreven. Het helpt ook om beschadigde nierfuncties te elimineren.
 • Goed voor bloedarmoede: Een van de oorzaken van bloedarmoede is ijzertekort. Het eten van voedsel dat goed is voor bloedarmoede helpt bij het opbouwen van bloedcellen. Tahin helpt de bloedcellen te verhogen met ijzervitamine die het bevat. 1 theelepel bevat 2 milligram ijzer. Deze hoeveelheid komt overeen met ongeveer 15% van de ijzervitamine die dagelijks moet worden ingenomen.
 • Cholesterolbalansen: Phytolesterol-bevattende tahin bevat ook omega 3 en omega 6, dit zijn onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren verhogen geen slechte cholesterol in het bloed en de fytolesterolcomponent beïnvloedt de afname van slechte cholesterol in het bloed.
 • Beschermt de gezondheid van het bot: De grondstoffen sesam, calcium en nuttige oliën helpen de botten te beschermen. Het is effectief in het elimineren van constipatie door het spijsverteringsstelsel actiever te maken. Het rijke calciumgehalte helpt de botten te versterken en de botten veerkrachtiger te maken voor botresorptie. Als je tahin op een andere manier wilt gebruiken, kun je een kijkje nemen in de productie van fit pannenkoek met Tahin-zoom, zowel fit als lekker
 • Voordelen voor het spijsverteringsstelsel: Dankzij de oliën in het tahin-gehalte helpt het de nieren te reguleren. Het verwijdert het opgehoopte gas in de darmen en maag en verlicht de pijn veroorzaakt door gas. Het biedt de regulering van maagfuncties. Het maakt het gemakkelijker om het geconsumeerde voedsel te verteren en maakt het meest efficiënte gebruik door het lichaam.
 • Kanker voordelen: Kanker is een van de grootste bedreigingen van onze tijd. Een goede en evenwichtige voeding heeft echter een belangrijke plaats in de strijd tegen kanker en andere ziekten. Nogmaals, tahin is een van de meest waardevolle voedingsbronnen die kanker bestrijden. Het beschermt de celstructuur en ondersteunt de gezondheid van de cel dankzij zijn functie die bescherming biedt tegen kanker. Tahin heeft niet alleen een beschermende rol tegen kanker, maar heeft ook een ondersteunende functie bij de behandeling van kankerpatiënten. Het wordt door deskundigen aanbevolen om te zorgen voor het consumeren van voedsel dat is bewezen door onderzoeken tegen kanker tijdens de behandeling van kanker.
 • De vitamines en mineralen: in de inhoud verhogen de weerstand van het lichaam door het immuunsysteem te ondersteunen. Het vermindert het risico op verkoudheid, vooral in de winter.
 • High-energy: tahin biedt vitaliteit en vitaliteit doordat de verloren energie gemakkelijk kan worden vervangen.
 • Het is rijk aan calcium: en vooral kinderen in de groei spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling en versterking van botten. Het beschermt het lichaam tegen botaandoeningen die zich later in het leven kunnen voordoen, zoals botresorptie. Tahin, met een hoog gehalte aan onverzadigd vet, is goed voor maagpijn en reguleert de stoelgang.
 • Huid gezondheid: Sesamzaad is een goede bron van aminozuren, vitamine E en B, sporenelementen en vetzuren, die allemaal helpen om huidcellen te verjongen en vroege tekenen van veroudering te voorkomen. Misschien wil je tahin niet rechtstreeks op je huid aanbrengen, maar zelfs het eten van tahin kan de integriteit van je huid helpen verbeteren door de inname van vet en voedingsstoffen te verhogen.

Sesamolie wordt al duizenden jaren gebruikt om huidwonden, brandwonden, gevoeligheden en droogheid te behandelen, dus het wordt soms de Kral-koningin van vetten genoemd ”. Het is een natuurlijk antibacterieel en schimmelwerend middel, dat bacteriën doodt en de poriën niet blokkeert. Over het algemeen zijn gezonde vetten de sleutel tot gezondheid van de huid omdat oliën nodig zijn om ontstekingen te verminderen en de huid vochtig te houden. Tahin levert ook mineralen zoals zink, die nodig zijn om beschadigd weefsel te herstellen en collageen te produceren. Tahin, die de celstructuur van het haar versterkt, zorgt ervoor dat de huid glanst als deze extern op de huid wordt aangebracht. Sesam, het hoofdingrediënt van tahin, beschermt het lichaam tegen bloedarmoede. Slechts één theelepel tahin bevat 2 milligram ijzer. Deze hoeveelheid vertegenwoordigt het percentage 15 van de hoeveelheid ijzer die het lichaam dagelijks moet innemen. Tahin, dat pure eiwitten bevat met een percentage van 20, staat dus op de eerste plaats in de lijst van belangrijke natuurlijke hulpbronnen die spierontwikkeling ondersteunen. Het wordt aanbevolen om tahin te consumeren, vooral na zware trainingen waarbij spieren worden gedwongen.

 • Tahin bevat bijna alle soorten vitamine B: Op deze manier, de stimulatie van zenuwcellen met behoud van de gezondheid van de rode bloedcellen. Daarom kan worden gezegd dat tahin het haar gezonder en glanzend maakt en de haarzakjes voedt.
 • Bloedarmoede Sesam het hoofdbestanddeel van tahin en tahin, heeft een beschermend effect tegen bloedarmoede. Slechts één theelepel tahin bevat 2 milligram ijzer. 2 milligram ijzer komt overeen met ongeveer 15% van de dagelijkse ijzerinname.
 • Botmineraaldichtheid Met verschillende minerale profielen zoals koper, fosfor, calcium en ijzer, kan tahin helpen de botdichtheid te verhogen en osteoporose te voorkomen.
 • Ondersteunt het immuunsysteem: Tahin heeft vier belangrijke voedingsstoffen: ijzer, selenium, zink en koper. Ze bieden de ondersteuning die het immuunsysteem nodig heeft.
 • Cholesterol: Fytosterol zijn een chemische component in de samenstelling van planten en hebben zeer vergelijkbare chemische eigenschappen als cholesterol. Er wordt aangenomen dat voldoende fytosterol het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en er is zelfs consensus dat het risico op kanker vermindert.
 • Beschermt de gezondheid van het hart: Volgens het onderzoek verlagen omega-3-vetzuren niet alleen het cholesterolgehalte in het lichaam, maar helpen ze ook bij de behandeling van door ontsteking veroorzaakte hart- en vaatziekten.
 • Bevat ontstekingsremmende verbindingen: Sommige verbindingen in tahin zijn zeer ontstekingsremmend. Hoewel kortdurende ontsteking een gezonde en normale reactie op verwondingen is, kan chronische ontsteking uw gezondheid schaden. Dierstudies hebben aangetoond dat sesam een mogelijke behandeling kan zijn voor astma veroorzaakt door luchtwegontsteking.

Het is belangrijk om te onthouden dat veel van dit onderzoek is gedaan bij dieren die geconcentreerde sesam-antioxidanten gebruiken, niet tahin zelf.

Tahin bevat deze krachtige antioxidanten, maar in veel kleinere hoeveelheden. Verder onderzoek is nodig om volledig te begrijpen hoe sesamzaden ontstekingen bij mensen beïnvloeden.

 • Voordelen voor de gezondheid van de nieren: Tahin regelt de werking van het spijsverteringsstelsel, evenals de functies van de nier om te urineren. Het zorgt ervoor dat water en gifstoffen die zich in het lichaam hebben verzameld, worden uitgescheiden met behulp van urine.
 • Energie van de gegevens: De voedingsstoffen en vitamines in tahin helpen het lichaam te versterken en hebben een stimulerende functie. Het bevat voedingsmiddelen die kunnen helpen om de energie terug te winnen die het lichaam heeft verloren. Het is bekend dat atleten regelmatig consumeren.
 • Handig voor de gezondheid van huid en haar: Een ander opvallend kenmerk van tahin is dat het gunstig is voor de gezondheid van huid en haar. Tahin beschermt ook de gezondheid van huid en haar als een belangrijke antioxidant. Het voorkomt voortijdige veroudering van de huid en vertraagt veroudering door de mobiliteit van vrije radicalen die veel huidziekten veroorzaken te beperken. Bovendien zijn veel mineralen zoals calcium en ijzer in tahin van vitaal belang voor de gezondheid van het haar. Deze mineralen, die een overvloedige hoeveelheid tahin bevatten, kunnen haarverlies elimineren en zorgen voor een gezonde haargroei. Afgezien hiervan kan het haar helpen een glanzend en gezond uiterlijk te krijgen.
 • Gelegen in het Content Vitamine E Op de huid aangebracht vanwege tahin masker, Het is handig om rimpels op de huid te verwijderen en de huid er helder uit te laten zien. 1 dessertlepel bereid met tahin tahin huidmasker balanceert het vochtgehalte van de huid.
 • Het voorkomt de vorming van kankercellen vanwege het gehalte aan antioxidanten, vermindert het effect van gevormde cellen op het lichaam.
 • Het beschermt het lichaam tegen schade veroorzaakt door zware metalen in het lichaam.
 • Nierfuncties: Er zijn belangrijke functies in de verordening.
 • Bloedvat- en ademhalingssysteem Gezondheid: Veel studies ondersteunen dat magnesium in de structuur van tahin ademhalingsziekten voorkomt. Tahin verlaagt met behulp van het magnesiummineraal de hoge bloeddruk en worstelt met factoren die een hartaanval veroorzaken. Tahin, dat het risico op een beroerte vermindert, helpt bij het voorkomen van trigeminus bloedvatkrampen. Trigeminus bloedvatkramp heeft een effect dat migraine-aanvallen veroorzaakt.
 • Reumatische aandoeningen: Het kopermineraal helpt de ernst van ziekten veroorzaakt door reumatoïde artritis te verminderen, die worden gekenmerkt door zwelling en pijn in de botten. Tahin, een rijke voedingsbron van koper, vermindert het risico op reuma door de gezondheid van de gewrichtsbeenderen te behouden.
 • Spiergezondheid: Tahin bevat% 20 puur eiwit. Daarom houdt tahin de spieren sterk. Vooral geconsumeerd na zware training en oefening, versterkt en beschermt tahin spieren.
Google translate